Karamellpudding:
Ca. 3 porsjoner
1 dl Sukker i formen
6 dl Helmelk
3 ss Sukker
1 Vaniljestang eller 1 ts Vaniljesukker
4 Egg
Fremgangsmåte:
Smelt sukkeret og ha det i ei ildfastform.
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene, ha både frøene og stilken oppi melken med sukkeret og varm opp.
Avkjøl melken og rør inn eggene. (OBS, ikke ha for varm væske, da vil eggene koagulere).
Ha røren over i ildfastformen. Ta ei større form/bakeplate med høy kant, og sett formen med røren på bakeplaten. Hell så litt vann på bakeplaten så det dekker rundt ildfastformen.
Sett platen inn i ovnen på 100- 125 grader i ca. 1 1/2 time. (Pass på at vannet ikke begynner å boble rundt formen, evt. ha på mer vann om det fordamper. Man steker karamellpuddingen med vannbad i ovn for at puddingen ikke skal bli hullete som en sveitserost).
– Søtmonsen
ååh nam 😀
Sofie Caroline Nilsen: :))