Koteletter med min gode saus/stuing :D

Hei igjen :)

Her er det noe jeg elsker å spise på helg, der jeg har litt god tid og kan kose meg med maten :) Det er koteletter med ovnsstekte grønnsaker, kokte amadine poteter og min spesielle saus/stuing som kjæresten min elsker :P Så tenkte jeg kunne dele den med dere og :) Det er i vertfall noe menn kommer til å like ;) Ser litt kjedelig ut på tallerkenen, men er jo bare å ha litt brokkoli sammen med grønnsakene så livner det opp litt :D

Grønnsaker:

Her har jeg da brukt persillerot, sellerirot og gulrot. De er så gode sammen, og helt nydelig når du steker de i ovnen. Kutt grønnsakene i staver, ha de i ei form og ha litt olje over de. Ta så litt salt, pepper og rosmarin og bland de godt på alle grønnsakene. Stek de så i ovnen. De trenger god tid, så sett grønnsakene i ovnen litt først, så tar du de ut etter 15-20 min og setter inn kotelettene. Når kotelettene nærmer seg ferdig, tar du å setter grønnsakene inn igjen sammen med kotelettene. 

Koteletter:

Jeg elsker krydder. Bruker veldig mye av alt egentlig. Men på koteletter så er det veldig digg å ta ett par kinesisk hvitløk(de synes jeg er best, og litt mildere slik at du kan bruke en hel og ikke bare en/to fedd :)). Ta de å ha litt olje oppi og mos det med stavmikser, til du får din egen hvitløkspaste som er så godt å smøre utover kotelettene :) Så krydrer du godt med salt, grov pepper og f.eks. noe viltkrydder eller annet godt du liker :) Så steker du det i stekepanna på begge sider og putter de i ovnen på 200 grader med litt vann i forma. Da får du gode og møre koteletter., pluss at vannet kan du bruke i sausen etter på :) Stek de i sånn ca. 30-40 min alt etter størrelsen.

Poteter:

Til poteter bruker jeg så enkelt som amadine poteter. De kan du nemlig spise med skallet på. Du har over vann, så har du noe salt i vannet men de koker. Slik at de får en salt og godt smak på skallet :)

Saus/stuing:

Her har jeg da litt forskjellig oppi sausen :) Du trenger:

3 Store Sjampinjong.

1 Pakke skogsbacon (eller hvilket bacon du liker).

1 Halv gul løk.

2 ss Smør.

2 ss. Hvetemel.

1,5 dl. Fløte.

ca. 5 dl vann.(Det bør være litt tykkelse på sausen).

Søet fra kotelettene (det vannet dere hadde i formen med kotelettene).

1-2 terninger med kjøttbuljong.

Smak til med salt, pepper og litt av det samme krydderet du hadde på kotelettene, siden du får mye smak fra kotelettene også.

 

Først tar du å lager bruning av smør og hvetemel. Så tar du i fløten og rører godt slik at det ikke blir noen klumper. Så tar du søet fra kotelettene og slik ser du hvor mye vann du trenger etter det. Sausen skal være sånn passe tykk, som en stuing. Smak til med buljong og krydder.

Så kutter du bacon, sopp og løk i små biter. Steker det i stekepanne, så har du det i sausen. Så har du en kjempe god saus/stuing til kjøtt ;) Dette passer til det meste av kjøtt :) Og er kjempe godt ;)

 

 

#Saus #Fløtesaus #Stuing #Sopp #Bacon #Kjøtt #Grønnsaker #Middag #Helg #Helgekos #Manndig #Potet #Stekt #Stektmat #Koteletter #Nydelig #Herlig #Veientilmannenshjerte #Kos #Oslo #Trøndelag #Mat #Oppskrift

 

- Søtmonsen :))

2 kommentarer

Camilla

25.10.2015 kl.18:45

Ååh, nam. Det så jammen godt ut! Takk for oppskrift :-D

Søtmonsen :))

25.10.2015 kl.18:58

Camilla: Takk for det :) Håper det smaker :)

Skriv en ny kommentar

Søtmonsen :))

Søtmonsen :))

25, Oslo

Hei! :) Er ei jente på 25 år, som er utdannet kokk. Kommer fra Trøndelag, men bor nå i Oslo med samboer. Jeg elsker å lage mat, og bake kaker. Elsker søtsaker for å si det sånn :) Så jeg kommer til å legge ut oppskrifter på matretter, kaker og desserter. Jeg jobber også veldig mye med dietter og spesialkost, siden jeg jobber på Oslo Universitetssykehus, Ullevål. Og med dietter mener jeg da allergier og intoleranse. Eller de som må følge forskjellige normer innen deres religion. Det er veldig spennende, siden det blir mer og mer dietter rundt omkring, så jeg lærer mye nytt hele tiden. Så om det er noen som vil ha noen tips ang. det, eller vil at jeg skal legge ut noen oppskrifter, så er det bare å si ifra :) Jeg kommer også til å blogge litt om private ting, og ting jeg interesserer meg for. Har en del konkurranser og giveaway's på bloggen også, så følg med :) Litt om meg selv: Jeg elsker blant annet å bake å lage mat ja ;) Så er jeg veldig glad i Anime, musikk, sang, film og jeg er en liten gamer også :D Hehe. Fotografering, naturen og være ute på fjell og i skog. Jeg jakter og elsker stillheten for å si det sånn :) Glad i dyr, har to katter ^^ Men de begge bor da sammen med mine foreldre, slik at de kan få være fritt ute å ikke innestengt i en blokk midt i Oslo ;o Det er litt om meg som person :)

Kategorier

Arkiv

hits